Om kirken

Morsø Frimenighed hører til på Mors i Ansgarskirken i Øster Jølby. Størstedelen af medlemmerne kommer fra Mors, Thy og Salling, men vi har medlemmer ud over hele landet.

Kirken blev bygget 1869-71 og indviet 1871 som kirke for Morsø Valgmenighed, der blev stiftet samme år.
I 1883 blev valgmenigheden omdannet til en Frimenighed.

Kirken er bygget i nygotisk stil.
Prædikestolen, der har form som en klokkeblomst, er tegnet af friskolelærer Anders Dissing i 1871.

Altertavlen er malet af Christen Dalsgaard i 1872 og den smukke døbefont, der står lige midt i kirken blev skabt i 1960 af kunstneren og billedhuggeren Erik Heide, der har udsmykket et væld af kirker herhjemme..

Orgelet blev indviet d. 14. december 1997. Det er fremstillet af Bruno Christensen & sønner og har 19 stemmer + 1 transmission, 2 manualer og 1 koblingsmanual samt pedal.
Orgelet består af 1.113 piber af træ, kobber og tin.
Heraf er mange piber genbrugt fra det oprindelige orgel fra 1937.