Du er her: 
mandag16apr2018

Filmaften

mandag16apr2018 kl. 19:00 - 22:00

”9. april”,
89 min. + 30 min.
Danmark, 2015

I filmen ”9. april” befinder vi os ved den dansk-tyske grænse den skæbnesvangre nat i 1940, hvor nazisternes styrker invaderer fra syd. Danmark er i krig, og for at bremse overmagten sendes en dansk fortrop bestående af cykel- og motorcykelafdelinger i felten.
Sekondløjtnant Sand og hans deling skal som de første møde fjendens kampvogne og overlegne militære magt. Alligevel kæmper de danske soldater en indædt kamp for fædrelandet. 

I 2015, hvor filmen er fra, var det 75 år siden, at Danmark blev besat af Tyskland. ”9. april” er angiveligt en realistisk skildring af de højspændte timer, inden de danske myndigheder kapitulerede – hvilket som bekendt blev indledningen til fem års tysk herredømme.
Den måske mest efterspurgte danske skuespiller de seneste år, Pilou Asbæk, spiller hovedrollen som Sand, der leder den håbløse mission, mens andre af de nyere, folkekære navne som Gustav Dyekjær Giese og Lars Mikkelsen også er at finde på rollelisten.

Filmen er instrueret af debutanten Roni Ezra, der høstede stor ros for sin første spillefilm, der bliver forårets sidste i konfirmandstuen.